About

The STAT Health Tech Summit is going virtual

After careful consideration, and with the interest of the health of our readers and staff in mind, we have decided to transition this event — previously rescheduled for September 9, 2020 —  to take place virtually. The 2020 STAT Health Tech Summit will now be presented on September 9-10, beginning at 1 p.m. ET each day.

Where health tech meets biotech

Breakthroughs in health and medicine are not just biological — they’re technological. Join us for our next STAT Summit as we assemble top executives, policymakers, and researchers working at the intersection of health and technology. Learn how pharmaceutical companies are weaving the power of Moore’s law into their efforts to develop new medical advances. Hear from experts on how technology companies — from giants like Apple and Google to upstarts just emerging from stealth — are working to improve the lives of patients. And join discussions about how Covid-19 has and will continue to impact health tech breakthroughs.

Speakers

Hear from these industry-shaping speakers

Lance Baldo, M.D.
Sponsor Speaker

Lance Baldo, M.D.

Chief Medical Officer, Adaptive Biotechnologies

Hal Barron, M.D.

Hal Barron, M.D.

Chief Scientific Officer and President, R&D, GSK

Sue Desmond-Hellmann, M.D., MPH

Sue Desmond-Hellmann, M.D., MPH

Senior Advisor, Bill & Melinda Gates Foundation

Adam Gazzaley, M.D., Ph.D.

Adam Gazzaley, M.D., Ph.D.

David Dolby Distinguished Professor of Neurology, Physiology and Psychiatry; Founder & Executive Director of Neuroscape, UCSF

Sendhil Mullainathan

Sendhil Mullainathan

Roman Family University Professor of Computation and Behavioral Science, The University of Chicago Booth School of Business

Kiersten Stead, M.B.A, Ph.D.,

Kiersten Stead, M.B.A, Ph.D.,

Managing Partner, DCVC Bio

Lisa Suennen

Lisa Suennen

Lead, Digital & Technology Group; Lead, Manatt Ventures, Manatt, Phelps & Phillips, LLP

Eric Topol, M.D.

Eric Topol, M.D.

Executive Vice-President, Scripps Research Founder and Director, Scripps Research Translational Institute

Anne Wojcicki

Anne Wojcicki

CEO and Co-Founder, 23andMe

Check back in as we continue to add more speakers and apply today to be considered for speaking opportunities for this and future events.


Please note that all speakers are subject to change.

Agenda

Biology/Technology: The next frontier

The 2020 Health Tech Summit has gone digital! This event will now be hosted online on Sept. 9-10, 2020. Each day will start at 1 p.m. ET, and programming will dive into the technology shaping the future of health and medicine — in ways that can be hard to predict. Panel discussions and featured talks will cover the intersection of biology and technology, worries about bias in artificial intelligence, disruptions in the delivery of medicine, and the impact of the increasing accessibility of genomics. We will also explore the impact of Covid-19 on the breakthroughs being made across health tech.

September 9, 2020

1:00 p.m. ET

Welcome from STAT

5 minutes

1:05 p.m. ET
Sponsor Speaker

Opening Remarks

5 minutes

1:10 p.m. ET

Fireside Chat

30 minutes

1:40 p.m. ET

Keynote Presentation

30 minutes

2:10 p.m. ET

Panel Discussion

35 minutes

2:45 p.m. ET

Break

15 minutes

3:00 p.m. ET

Breakout Sessions

45 minutes

Small group breakout conversations featuring a Summit speaker and STAT Reporter

3:45 p.m. ET

Fireside Chat

30 minutes

4:15 p.m. ET
Sponsor Speaker

Closing Remarks

5 minutes

4:20 p.m. ET

Closing from STAT

5 minutes

September 10, 2020

1:00 p.m. ET

Welcome from STAT

5 minutes

1:05 p.m. ET
Sponsor Speaker

Opening Remarks

5 minutes

1:10 p.m. ET

Fireside Chat

30 minutes

1:40 p.m. ET

Keynote Presentation

30 minutes

2:10 p.m. ET
Sponsor Speaker

Fireside Chat

10 minutes

2:20 p.m. ET

Panel Discussion

35 minutes

2:55 p.m. ET

Break

5 minutes

3:00 p.m. ET

Breakout Sessions

45 minutes
Small group breakout conversations featuring a Summit speaker and STAT Reporter

3:45 p.m. ET

Fireside Chat

30 minutes

4:15 p.m. ET
Sponsor Speaker

Closing Remarks

5 minutes

4:20 p.m. ET

Closing from STAT

5 minutes

Location

Online

This event is now being held virtually. Attendees will receive communications from STAT as the event approaches with additional information on how to access programming and networking.

© Mapbox © OpenStreetMap

Attend

There are two ways to attend the summit

$300 Attendee Pass (By Invitation Only)

  • Full access to the two-day program
  • Access to all “main stage” programming, including live interviews, keynotes, and panel discussions with the ability to ask questions live, via typed or call-in Q&A
  • Access to small, curated breakout sessions hosted by one of the event keynotes and moderated by a STAT reporter. You'll have the option to turn on your audio and video for real-time conversations and networking with other attendees.
  • Access to exclusive pre-recorded content from STAT
  • Participation in one-on-one networking via the virtual event platform, Brella
  • Opportunity to browse virtual sponsor booths and network with representatives
  • Access to all post-event recordings

Space is limited to 150 attendees

$150 Viewer Pass

  • Limited access to the two-day program
  • Watch all “main stage” programming via a livestream with no participation in the breakout sessions or live Q&A
  • Participation in one-on-one networking via the virtual event platform, Brella
  • Opportunity to browse virtual sponsor booths and network with representatives
  • Access to all post-event recordings

Sponsors

A special thanks to our partners

Presenting Sponsor

Premium Sponsors

Contact

Stay in the loop

Join our email list

Sign up today for summit news and updates

Please enter a valid email address.

Questions?

Email us any questions or concerns

summit@statnews.com

Terms & Conditions